Duna Pest megye 2. rész

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség vízipolgárőrei feladatkörébe tartozik a Dunával kapcsolatos és az ott végzett valamennyi hajózással összefüggő, valamint a vízimunkálatokkal kapcsolatos események rendőrséggel közös ellenőrzése, a szabadidős, sport és egyéb tevékenység és az ahhoz használt úszólétesítmények, eszközök vizsgálata, a víziközlekedési balesetekkel kapcsolatos feladatok ellátása, azok átekintése, a vízterületen közlekedő vízijárművek, vízirendezvények, kijelölt fürdőhelyek áttekintése, különböző biztosítási feladatok végrehajtása.

– Számtalan esetben nyújtottunk segítséget bajbajutottaknak. Történt olyan eset is, amikor a kisgéphajó motorja menet közben meghibásodott, leállt, és ezáltal sodródott a vízen, és bizony ha nem jön idejében a segítség, akkor komoly baleset is bekövetkezhetett volna. Akadt, hogy kajakkal vízbe borult túrázók kimentésére kellett sietnünk, magyarázta a megyei elnök.

Aki vízbe merészkednek, azok jogkövetőek, általános tapasztalat szerint az állampolgárok ismerik a szabályokat. Az ittas vezetés a vízi közlekedésben sem megengedett.

Megtekintő link:
Letöltő link: