Együtt!

“Egy apa úgy van a gyermekeivel, mint Isten velünk, emberekkel. A szívek mélyére lát, és megítéli a szándékokat.”
Honoré de Balzac

Hazánkban még nincs igazán hagyománya az Apák napja ünneplésének. Pedig fontos lenne, hogy a mai zűrzavaros világban, a család válsága közepette rámutassunk az apa pótolhatatlan szerepére a családokban. Június harmadik vasárnapján tartjuk Magyarországon az apák, déd- és nagypapák hivatalos napját.

egyutt

A veszélyhelyzet megszüntetését követően a Pest Megyei Polgárőr Szövetség köszöntötte a pedagógusokat.

Foglalkozás sokféle van, hivatás kevés. Az orvosi, a bírói, a papi, a rendőri, a pedagógusi  és a polgárőri munka hivatás, melyet a társadalom, a közösség – mindnyájunk érdekében végeznek. Június 7-én a nemzet napszámosait, a tanárokat ünnepeltük, akik nem csak tanítanak, hanem irányt is mutatnak, néha kritikával, néha dicsérettel terelgetnek. Támogatják a kezdeti szárnybontogatásokat, és ott vannak az első kudarcainknál is. Rájuk bízzuk gyerekeinket, rájuk emlékezünk, az ő kezük nyomát hordozzuk magunkon. Köszönjük áldozatos munkájukat, különös tekintettel azon pedagógusoknak, akik polgárőrök is!

Spiró György: Bada tanár úr

Megtanított szeretni, tudunk hát gyűlölni is. Megtanította, mi az értékes, tudjuk tehát azt is, mindig, bármilyen élethelyzetben, mi a talmi. Megtanította nekünk az irodalomban, mi a tragédia. Képessé tett minket arra, hogy saját életünkben is érzékeljük és megéljük a tragikumot.

egyutt2Köszöntő ,Köszöntő ,Pedagógus napra ,Elindult a vitorlás ,A …