Eltűnt személyt sikerült megtalálnunk

Egész éjjel kerestük, de nem volt hiába

Egy kétségbeesett hölgy telefonon segítséget kért a Vasadi Polgárőrségtől augusztus 30.-án 17 órakor. Ismételten elveszett, eltűnt H. M. családtag a Vasad II. Külterületi tanyájukról, segítségünket kérte a felkutatásában.

Összeszedtem néhány polgárőrt és a keresésére indultunk a megadott a címről, majd elindultunk a közeli erdőbe, hogy megtaláljuk a környéken. Sajnos nem jártunk sikerrel, a család rendőrségi segítséget kért, a rendőrség a monori polgárőröket küldte segítségül, igy közösen indultunk tovább. Erdőről erdőre mentünk, kerestük az eltűnt személyt. Éjjel 11 órakor az Üllői polgárőrök is csatlakoztak hozzánk, majd folytattuk a keresést. Mindenkit megállítottunk az úton, akivel találkoztunk, a lakosság segítségét kértük, hogy nem látták-e az eltűnt személyt. Ránk esteledett, az éjszakai keresést 24 órakor felfüggesztettük, mivel a látási viszonyok és a sűrű bozótos végett nem láttunk szinte semmit.

Másnap reggel folytattuk, ahol éjjel abbahagytuk, jártuk az erdőket Vasad II. Külterületén. Volt olyan személy, aki látta Őt bizonyos helyeken, azokra a pontokra összpontosítottuk a kutatást. A család a monori kapitányságon személyesen tett bejelentést, így hivatalossá téve az eltűnést. Ezt követően egy autóvezető az Üllői Ócsai úton meglátta az útszélén ülő hölgyet, gyorsan értesítette a rendőrséget, és így kerültünk oda mi is.

Megszólítottam, és megismert, mivel már máskor is segítettünk a felkutatásában. Megkérdeztem, jól van-e? Kissé zavartan válaszolt, a rendőrség hivatalból értesítette a mentőket, és ők vizsgálták tovább. Ismételten bebizonyosodott, hogy jó polgárőrnek lenni, mert ismét segíthettünk egy emberen, aki bajban volt. A család köszönetet mondott az önkéntes segítőknek: az üllői, monori és vasadi polgárőröknek és mindenkinek, aki részt vett a kutatásban.

 

Maradok tisztelettel: Búzás István a Vasadi Polgárőr Egyesület elnöke

69580192_659238707898202_6201456674004271104_n