Hévízgyörk

2019 december 28-án Hévízgyörk településen értékelte a helyi polgárőr egyesület az ez évi tevékenységét. Meghívott vendégként megjelent Bazan Tibor polgármester, Zabos István alpolgármester, Gódor Ferenc r. alezredes őrsparancsnok, Csányi János alelnök Vácegres alpolgármestere és dr. Bilisics Péter elnök a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében.
Szőcsi Sámuel egyesületi elnök elmondta – óriási adminisztratív teher nehezedik a helyi polgárőrségekre és túl szabályozottá vált a polgárőrség.

Bazan Tibor polgármester – a polgárőrséget méltató szavai szavai mellett Hévízgyörk fejlődéséről a nyugalom, a békesség, a szeretett és az összefogás fontosságáról beszélt példaként említve az 1969-ben alakult és azóta is működő Hévízgyörki Asszonykórust, akik a helyi és a megyei értéktárban is szerepelnek.

Gódor Ferenc r. alezredes Aszódi Rendőrőrs parancsnok hozzászólásában kiemelte – mindig lehet számítani a hévízgyörki polgárőrökre legyen az egy szürke hétköznap vagy egy labdarúgó mérkőzés biztosítása.

Dr. Bilisics Péter kiemelte –

A Pest Megyei Polgárőr Szövetségnek és Tagegyesületeinek a bűnmegelőzésben nagy szerepe van, hiszen tevékenységükkel a bűnözés mennyisége csökken és javul az állampolgárok biztonságérzete.

Elmondta, hogy a polgárőrség az állam által felhatalmazott szervezet, melynek komoly társadalmi megítélése van. Felkészült, rugalmas, legolcsóbb bűnmegelőzési forma, töretlen fejlődés, minőségi feladatellátás, képzési, továbbképzési háttér a főbb jellemzői. Az általuk végzett prevenciónak alaptörvényben foglalt prioritása van. Pest megyében jelenleg 177 polgárőr egyesület található, tagságuk meghaladja az 6300 főt, így az ország legnagyobb szövetségévé váltunk. A megyék közül a terület nagyságában a harmadikak, lakosság lélekszámában az elsők vagyunk, sajnálattal említette meg, hogy a központi támogatásból évek óta aránytalanul kevés támogatás jut el a megyébe és a demokratikusan jelölhető, delegálható érdekképviseletük is minimális az Országos Polgárőr Szövetség vezető tisztségeiben!

2019_3_1 Asszonykórus