Ócsai Városi Polgárőr Egyesület évértékelő gyűlés

Nagy érdeklődés mellett 2019. december 20-án tartotta az Ócsai Városi Polgárőr Egyesület az évértékelő gyűlését. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bukodi Károly Ócsa város polgármestere, Rácz Ferenc r. alezredes őrsparancsnok és dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Riegel Tibor elnök elmondta – vállalásaikat idén is teljesítették 10.000 óra felett volt az önkéntesen vállalt szolgálati óráik száma azonban túlzónak találja az Országos Polgárőr Szövetség által 150 – 180 óra / fő  elvárást.
Bukodi Károly polgármester – megköszönte a polgárőröknek és szeretteiknek a közért végzett önzetlen feladatellátást, külön hangsúlyozva a településen megrendezésre került 94 db rendezvényen történt helytállást.
Rácz Ferenc r. alezredes – örömmel tapasztalta, hogy tovább erősődött a társszervekkel a kapcsolat és a közös szolgálatellátás.
Dr. Bilisics Péter hozzászólásában hangsúlyozta – A polgárőrség elsődleges célja és alapfeladata a bűnmegelőzés, a bűnalkalmak korlátozása, a lakosság biztonságérzetének növelése, a magán és köztulajdon fokozott védelme. Az elmúlt 28 évben végzett munka hihetetlen népszerűvé tette a polgárőrség mozgalmát. A polgárőrség megítélésében a lakosság bizalmi indexe magas meglévő hely és ember ismerettel és elismerésre méltó múltal rendelkező szervezetté vált.
2019_3 2019_1