Pest megye Cegléd-Bede évértékelő

2020. február 29-én Cegléd-Bedén értékelték a polgárőrök 2019-es esztendei tevékenységét.
A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Klément György  helyi körzeti önkormányzati képviselő és Csányiné Fényi Alexandra a MÁV Zrt. Budapesti Területi Vasútbiztonsági Szervezet vezetője, Török Csaba Cegléd rendőrkapitánya valamint dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Eredményes évet zárt a  41 tagot számláló Cegléd Bede Polgárőr Egyesület.
Gigor István elnök ismertette, hogy a múlt évben 6 488 óra szolgálatot teljesítettek önállóan és 1509 órát a rendőséggel közös szolgálatban, amit a Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás tevékenységi ügyelete hitelt érdemlően igazolt.
Az elnök bejelentette, hogy a tavaly létrehozott lovas polgárőr szolgálatot megszüntetik, mert a lovasok nem teljesítették az elvárható szolgálati órákat.
Török Csaba rendőr alezredes a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője elismeréssel szólt a polgárőrszervezet kiváló munkájáról, akik jelentősen hozzájárultak Cegléd közrendjének és közbiztonságának jó színvonalú megőrzéséhez.
Dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke jónak, példaértékűnek értékelte a 16 évesen is megújulásokra képes bedei polgárőr egyesület önzetlen munkáját. Hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a zavartalan működéshez az önkormányzat támogatása, mert mint mondta a legolcsóbb bűnmegelőzési forma a polgárőrség. Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat anyagi hozzájárulás töredéke a hivatalból fizetett mezőőrök, vagy közterület-felügyelők költségeinek. Bejelentette, hogy a folyamatosan gyarapodó polgárőr szervezetek részére biztosított keretük sajnos változatlan, ezért az egyesületenként némileg csökkenni fog idén a támogatásuk. Dr. Bilisics Péter egy járőrlámpát és egy speciális, a központi szerveikkel azonnali összeköttetést biztosító rádiótelefont adott az egyesület részére. A megyei szervezet elnöke munkája elismeréseként ezüstplakettet és oklevelet adott át Medgyesné Hartyányi Mária részére, míg Bodóczki Mihály bronzplakettet és oklevelet kapott.

CB2020 CB2