Pest megye Gomba: Segítségnyújtás

Péntek 13 🙂

A polgárőrök nemcsak a közbiztonságért tesznek.
Ma kora délután egy helybéli – már nem fiatal – hölgy kért tanácsot és segítséget tőlem. A napokban megrendelt és a nemrégiben le is szállított 2 kalodányi tűzifáját a szállítók az udvar közepére borították.
Általában ez nem is okozott eddig gondot, mert apránként, mások segítségével eddig is be lehetett tárolni a verandára, hiszen mindig lehetett találni pár markos embert, akik szerény díjazásért elvégezték neki ezt a munkát. Ma viszont az erős hóesés és egyéb váratlan akadályok miatt nem tudott a korábban megszokottaknak megfelelően megoldást, illetve segíteni tudó embereket találni.
A hó és eső is csak zuhogott, a tűzifa meg ázott, tehát gyorsan fedett helyre kellett volna betárolni.
Ekkor kaptam a hívást tőle, mivel ő már kifogyott az ötletekből, hogy nem tudok-e esetleg én olyan emberekről, akik az eddigiekhez hasonlóan – remélhetőleg megfizethető áron – elvégeznék neki ezt a munkát.
Nem sokat haboztam, hanem segítséget kértem a polgárőr társaktól, hogy aki esetleg ráér és segíteni tud ebben, az jelentkezzen. Rövid időn belül már 3 társam is jelentkezett, akikkel megbeszéltük, hogy találkozunk, és gyorsan elvégezzük ezt a munkát. Természetesen mindezt ingyen tesszük, hiszen a polgárőröknek ez is feladata, hogy a bajba jutott idős, egyedülálló embereken akár ilyen módon is segítsen.
A megbeszéltek szerint tehát a polgárőr társakkal, a találkozót követően alig egy óra alatt “eltakarítottuk” az udvarról a 2 nagy halom tűzifát és betároltuk fedett helyre, illetve jó pár nagy kosár fát a kazán mellé, hogy kéznél legyen tüzelni is.
Köszönöm a 3 polgárőr társamnak – Csordás Jánosnak, Moravetz Mihálynak és Varju Viktornak – , hogy önzetlenül, az első kérő szóra jöttek segíteni, és mindezt teljesen természetesnek vették ők is, hogy megtesszük.
Ismét nagyon jó érzés volt ezt átélni, hiszen a csapatszellem és az összetartás ebben is megmutatkozott, mint már annyiszor korábban a polgárőrök között.

Kósa Attila