Pest megye Gomba

A Pest Megyei Polgárőr Szövetségen belül nagy hangsúlyt kap a fiatalok bevonása a polgárőrség soraiba, ehhez kitűnő eszköz a sport, annak népszerűsítése.

A Magyar Szabadidősport Szövetségen belül a lovassportok töretlen képviselőivel a Magyar Lovas-szabadidő Sport Szövetséggel a  múlt évben hivatalossá vált együttműködés folytatódott 2020. február 16-án Gombán az MLSZSZ-Gomba Szabadidős lovasverseny rendezvényén.

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egység tagjai révén látták el a lóval érkezők állategészségügyi ellenőrzését valamint a népes látogatók segítőkész útbaigazítását, parkoltatását.

A versenyen a Pest Megyei Polgárőr Szövetséget képviselő Újlengyeli Polgárőr Egyesület lóval szolgálatot ellátó csapatának tagjai is részt vettek Paivi Ahlfors nemzetközi licences vezető tréner szakmai iránymutatása szerint. A felkészülésnek a naprakész szakmai háttérnek köszönhetően a polgárőr lovasok helytálltak első és másod minősítést igazoló szalagokkal térhettek haza.

Egy szoros együttműködés ez évi nyitánya volt a mai rendezvény, melyet március 8-án ugyanezen a helyszínen követ is egy tavaszindító nőnapi derby.

IMG_4522 IMG_4525