Pest megye Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület – Telefon tolvaj

2016. december 12-én 08.15-kor Törökbálinton a Munkácsy Mihály utcában egy szolgálaton kívüli tagtársunktól segítséget kért egy férfi a kezében lévő okostelefon hátlapjának eltávolítása okán. A gyanakvó tagunk kérdésére, hogy miért szeretné a hátlapot levenni, azt a választ kapta a férfitől, hogy a SIM kártyát szeretné eltávolítani belőle, de mivel a telefon nem az övé, így nem ismeri, és nem tudja, hogyan kell kezelni. További kérdésekre is készségesen válaszolva elmondta, hogy most találta a készüléket.
Városőrünk közölte vele, hogy ha nem az övé a készülék, hanem találta, akkor tudomása szerint köteles leadni az önkormányzatnál, mint talált tárgyat, ám a megtaláló ragaszkodva az eszközhöz sietve távozott a helyszínről. Városőrünk a helyzet tisztázása érdekében telefonon felvette a kapcsolatot a helyi rendőrőrssel, ahonnan azonnal küldték a rendőrjárőrt, bűncselekmény gyanúja miatt.
Tagunknak sikerült a kérdéses férfit követnie, és mire utolérte, megérkeztek a helyszínre a kiküldött helyi rendőrök és a városőr-tag segítségével sikerült a férfit intézkedés alá vonni. Ekkor a férfi ismét elmondta, hogy valóban találta a nála lévő készüléket. Ezek után bűncselekmény gyanúja miatt az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, és itt a férfi a későbbi kihallgatáson elmondta, hogy a Törökbálinti Tüdőkórház gondozottja, és a szobatársától lopta el a készüléket.