Pest megyében EDR rádiós képzést tartottak

Rádiós oktatás a Pest megyei polgárőröknek

A szakszerű és hatékony szolgálatellátás oktatására mindig kiemelt figyelmet fordítanak a Pest megyei polgárőrök. Ennek legutóbbi példája, hogy 2020. január 26-án, Ócsán, az Egressy Gábor Szabadidőközpontban megjelent közel 100 polgárőr, hogy meghallgassa az EDR rádiók használatával kapcsolatos szabályzatok, szabályozók maradéktalan elméleti és gyakorlati ismérveit.  Mindezt prominens és hozzáértő személyektől. A polgárőreinknek előadást tartott Tucsányi István rendőr alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának vezetője, Herperger Zoltán, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság informatikusa, dr. Sárközi Ferenc, az OPSZ főigazgatója, valamint Ikladi Endre, az OPSZ informatikai szakreferense. Az előadók ismertették a rádióterminálok működési elvét, használatát, annak jogi hátterét, amit polgárőreink nagy figyelemmel hallgattak végig.

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke dr. Bilisics Péter rávilágított, hogy 177 Tagegyesületből 79 egyesületnek sikerült rádiókat biztosítani. Bemutatta a tevékenység irányítási, munkaszervezési, rendjét, rendőrkapitányságok elosztását és azok illetve az egyesületek hívóneveit. Külön hangsúlyozta a polgárőr szövetségnél 2013 óta 24 órában működő megyei ügyeletnek a számos elérhetőségét, ahová a szolgálatok bejelentése a 112 egységes segélyhívó rendszeren kívül, elengedhetetlen a hiteles szolgálatellátások nyilvántartása és a lehető legrövidebb esetleges segítségnyújtás miatt.

Elmondta, hogy e-maiben elküldenek egy linket az egyesületnek és ott megtekinthető lesz az elhangzott előadások rövid összefoglaló filmje, az EDR rádiók használati útmutatója, a rendőrség tevékenység irányítási rendszere, a polgárőrség rádióforgalmazási együttműködése és az Országos Polgárőr Szövetség Különös VPN használati szabályzata.

Zárszavában megköszönte a megjelenteknek és családtagjaiknak, hogy ezt a vasárnapi napot a képzésre fordíthatták valamint az Ócsa Városi Polgárőrségnek a házigazda szerepet.

A téma iránti érdeklődést és a képzés szükségességét mi sem bizonyította jobban, mint hogy a polgárőrök az előadások után sorba álltak, hogy kérdésekkel bombázzák a meghívottakat.

DSC_0064 DSC_0088 DSC_0104-Pano DSC_0359 ocsa001 ocsa003 ocsa005 ocsa011