Pest megyében emberi életeket mentettek a polgárőrök

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás ügyelete 2016. október 15-én 0 óra 29 perckor kapott állampolgári jelezést, hogy Budaörsön a Semmelweis utcában ég egy ház.
A bejelentés után az ügyeletes diszpécser a helyszínre indította a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület járőrét és egyben értesítette az Érdi Tűzoltóságot a rendkívüli eseményről.
Az intézkedő polgárőrök ismerték a házat illetve a tulajdonost, ezért pontos információkat tudtak mondani a tűzoltóknak, akik még nem tudtak az esetről.
A telefonos kommunikációval egy időben érkezett  hozzájuk a hivatalos leírás a káresetről, hogy teljes terjedelmében ég egy 300 nm ház tetőszerkezete.
Kun László polgárőr 0 óra 39 perckor jelezte, hogy berúgta az ajtó és kimenekítette a bent alvókat majd áramtalanította az épületet és a gázt elzárta.
A tűzoltók 0 óra 43 perckor, a rendőrség 0 óra 44 perckor, a mentők 0 óra 54 perckor érkeztek meg.
Rendőrségi helyszínelés a reggeli órákban fog megkezdődni, mivel a tegnapi nap folyamán tűzifát vittek az épületbe és a tárolóban, se kazán, se villany sincs, ezért fennáll a gondatlanság vagy az ön gyulladás lehetősége.