Pest megyében jártunk Ócsán a Polgárőrök Oktatásán

Az Ócsa Városi Polgárőrség 2016. 10. 08-án, szombaton megtartotta az I. Közlekedésbiztonsági, oktatással egybekötött háziversenyét.

A verseny főszervezője Gacsal István a Felügyelő Bizottság Elnöke volt, természetesen voltak segítői is, leginkább Fucskó Ádám, Szeredi Sándor és Riegel Tibor személyében.

Néhány hónappal ezelőtt fogalmazódott meg az ötlet István fejében, hogy mi lenne, ha a polgárőrök egy egységes oktatásban részesülnének, melyet egy vizsga is követne. Az eredeti ötlet kiegészült egy vezetéstechnikai pálya kiépítésével is, hiszen szerves része a polgárőrség munkájának az autóval való közlekedés és biztosítás. Ezért Szeredi Sándor és Riegel Tibor egy erre az alkalomra speciálisan kiépített pályát hozott létre, a Halászy Károly Általános Iskola zsákutca parkolójában.

Az előadások reggel 8:00 órakor kezdődtek. Rendőrségi oktatást Lengyel Zoltán járőrvezető tartott, gyermekvédelmi előadást pedig Inczeffy Zsuzsa, aki a mindennapokban pedagógusi hivatása mellett, családsegítő munkatársként is tevékenykedik. Az elsősegély oktatást Scherer István mentősirányító vezényelte le, aki mind elméletben, mind pedig gyakorlatban szemléltette a leggyakrabban előforduló helyzeteket. Úgymint az újraélesztés menetét, amit a megjelenteknek gyakorlatban is be kellett mutatniuk.

Az elhangzott előadásokból tesztet is írtak a polgárőrök, amely kiegészült még KRESZ, alapvető polgárőri feladatok ellátására vonatkozó, és helyismereti kérdésekkel. A megjelent 30 fő között volt ifjú polgárőr is, és a nap végén, mindenki sikeres vizsgát tett.

A nap zárásaként az összesített pontok alapján kihirdették a legjobban teljesített személyek neveit, akiket kupákkal és érmekkel is díjaztak.

Ezzel a nappal elindult egyfajta hagyomány is, mivel a polgárőrségnél fontos a folyamatos tanulás, képzés. Így biztos, hogy a jövőben is lesznek ilyen alkalmak.
Ócsa Városi Polgárőrség

okep1

okep2

okep3