Terv évzáró

Közeleg a 2019-es esztendő vége. Lelkes, településükért tenni akaró a bűnözést és a visszaéléseket elítélő emberek helyi, megyei demokratikus szerveződése összegzi az ez évi feladataikat, eredményeiket. A közösségek építése jegyében zajló polgárőr tevékenység lényege az önkéntesség és a tenni akarás. Fő cél a prevenció a bűnmegelőzés területén, amellyel javítható a lakóhelyeknek az objektív és szubjektív biztonságérzete. A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Bilisics Péter természetesen a megyében több tagegyesületnél is tiszteletét teszi, hiszen az egyesületek kíváncsiak a jövőképre – amelyeket az Elnök Úr megfogalmaz – építenek a véleményére, amit összegez a megszólalásaiban. “Hangsúlyozza az összekötő kapocs szerepét a hivatásos rendvédelmi szervekkel a példamutatást és a jogkövetést, amivel nevelni és tanítani lehet a társadalom tagjait, különösen a fiatalokat.”gy volt ez az Újlengyeli Polgárőr Egyesület 2019. december 13-án tartott évet záró rendezvényén is, ahol Oskó Tamás az egyesület elnöke, mint vendéglátó számolt be az egyesület munkájáról, majd Dr. Bilisics Péter megyei elnök foglalta össze a Pest Megyei Polgárőr Szövetség munkáját, feladatait, lehetőségeit.

Azt est fénypontjaként meglepetéssel szolgált, ugyanis magas rangú megyei elismeréseket adott át, Petrányi Tamás polgármesternek, Mogyorósi József egyesület tanácsadónak valamint Tunner István alelnöknek. Az Újlengyeli közösségi tevékenységéért az egyesület részéről pedig Tunner-Zsíros Helga részesült elismerésben.

Dr. Bilisics Péter több ízben is kiemelte a polgárőrség civil összefogásra ható erejét, beszélt a tapasztalható túlkapásokról, túlzott központi elvárásokról, kettős mércéről, szereptévesztésekről. Elmondta, hogy a Pest Megyei Polgárőr Szövetség több mint 6100 fős taglétszámnak okán a demokratikusan delegált képviselőiknek, meghatározó szerepet kellene betöltenie a polgárőrség országos vezetőségében. Alap értékek mentén, mint a lokálpatriotizmus, természetvédelem, a sport szeretete, ember és helyismeret, tenni akarás előtérbe helyezésével, mert véleménye szerint ez a Polgárőrség és Magyarország jövőjének az alapja!

201912135 20191213 201912132 201912133 201912134