Törökbálinton történt

Törökbálint Tükörhegyi körforgalomnál működő üzletet zárás után 2 állampolgár megrongálta. A külső eperárus stand lezárt készletét szétdobálták és megpróbáltak az épületbe behatolni. Az esetről az ott működő biztonsági kamerák felvételt készítettek. A tulajdonos feljelentést tett az Érdi Rendőrkapitányságon illetve azonosítás céljából az elkövetők arcképeit eljuttatta a polgárőrséghez is.

2020. május 19-én dél körül az üzletben dolgozók felismerték a boltba betérő két fiatalt és azonnal értesítették a tulajdonost valamint a szolgálatban lévő polgárőröket, ők a helyszínen meggyőződtek arról, hogy ténylegesen a videón látható elkövetőkről van szó. Jelezték a törökbálinti rendőrjárőröknek, akik a helyszínre kiérkeztek és elkezdték az eljárást az elkövetőkkel szemben. A rendőrök megérkezéséig a polgárőrök a fiúkat a helyszínen való maradásra kérték.

A fiatalkorú fiúk beismerték, hogy előzőleg ténylegesen ők voltak a helyszínen, így az időközben megérkező szüleik a videofelvételen beazonosítható anyagi kárt megtérítették – amiről jegyzőkönyv készült -, de a folyamatban lévő feljelentés miatt az eljárást a nyomozó hatóság ettől függetlenül le fogja folytatni, különös figyelemmel a kijárási korlátozás megszegésre és a behatolási kísérletre.