Dr. Bilisics Péter lett az OPSZ katasztrófavédelmi alelnöke

Tisztújítás volt ma az Országos Polgárőr Szövetségnél. A Budapesten megtartott küldöttértekezlet egyhangú szavazattal beválasztotta a tisztségviselők soraiba (vagyis a legfőbb döntéselőkészítő szervezetbe) dr. Bilisics Pétert, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökét. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség újra megválasztott elnöke egyben felkérte dr. Bilisics Pétert, hogy legyen ő a katasztrófavédelemi ügyekkel foglalkozó alelnöke.
– Megtiszteltetésnek tartom, hogy az küldöttértekezlet beválasztott a tisztségviselők soraiba – mondja dr. Bilisics Péter. – Azt gondolom, hogy az OPSZ ráállt arra a vágányra, ami a fiatalítás felé vezet. Hét év kemény munkája van benne, hogy most itt tartunk, hogy ezt a megtisztelő megbízatást és feladatkört megkaptam.
Dr. Bilisics Péter elmondta még, hogy a feladatai közt elsőkként szeretné áttekinteni a polgárőrök katasztrófavédelmet is érintő kapcsolattartását. – Most, hogy Borsodban, az esőzések miatt áradnak a folyók, át kell tekintenünk, milyen informatikai rendszer áll rendelkezésünkre az egyesületektől kezdve megyei szintekig, hiszen egy katasztrófavédelmi alelnöknek a polgárőröket és közvetve a lakosságot országszerte segítenie kell – mondja az alelnök. – Fontosnak tartom áttekinteni és jogilag is rendezni az önkéntes tűzoltó polgárőr egyesületek, illetve járási mentőcsoportok munkáját valamint fel kell vennünk, illetve aktualizálnunk kell majd a különböző hatóságokkal és társszervekkel az együttműködési megállapodásokat.
Dr Bilisics Péter megerősítette, az új pozíció elfogadásával sem hagyja magára a Pest megyei polgárőröket. – Fontosnak tartom hangsúlyozni azt is, hogy az OPSZ elnökségében újabb ötévig lesz lehetőségem képviselni a Pest megyei polgárőröket, és mint ahogy eddig is, ezután is mindent meg fogok tenni szűkebb hazámért. Különösen úgy, hogy a Pest megyei érdeket most már a tisztségviselői karban is képviselni tudom, ami eddig még nem lett megadatva.
Az Országos Polgárőr Szövetség mai küldöttértekezlete a tisztségeket öt éves időtartamra szavazta meg. Ezúton is köszönjük a Pest megyei küldötteknek az aktív részvételüket és gratulálunk valamennyi megválasztottnak. Így
– Pausz Ferencnek, aki újra megkapta a közlekedési alelnöki pozíciót
– Kósa Attilának, aki az OPSZ Jelölő és Választási Bizottságának tagja lett
– Boros Tibornak, aki az OPSZ Felügyelő Bizottságban végzi majd felelősségteljes munkáját
– Molnár Károly Zsoltnak, aki az OPSZ Etika Bizottságában fog könnyűnek nem mondható feladatokat ellátni.

 

pmpsz_logo