Életmentés Tárnokon

Halottak napján mentettek életet

Bár november elseje a halottak napja és ilyenkor a meghitt megemlékezésnek van tere, a polgárőrök még ilyenkor sem tudnak pihenni. A tárnoki polgárőrök például embert mentettek.

November elsején 22 óra előtt nem sokkal érkezett a riasztás a katasztrófavédelem központi rendszerén keresztül, miszerint Tárnokon az egyik utca végén levő patakba beleesett egy nő és önerőből nem tud kijutni.
A Tárnoki Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy percen belül két egységgel vonult ki a megadott címre. A náluk levő eszközökkel még a Hivatásos Tűzoltóság kiérkezése előtt kimentették a nőt a meredek partfallal bíró mederből. A mentőszolgálat és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, az erősen remegő, teljesen átázott sérültet biztonságba helyezték, takarókkal védték a további kihűléstől.
Mint kiderült, több mint egy órát töltött a hideg vízben a nő. A mentőben mért testhője már csak 34°C volt. Az esés következtében több sérülést is szenvedett, ezért kórházba szállították – adta hírül Kirner Balázs, az egyesület alelnöke.