Elismerés a budaörsi polgárőröknek

Budaörs képviselőtestülete nemrégiben úgy döntött, köszönetét fejezi ki a helyi polgárőröknek a koronavírus okozta veszélyhelyzetben tanúsított segítőkész munkájukért és tizenegy önkéntesnek elismerő díszoklevelet, illetve tárgyjutalmat adnak. Mivel a polgárőrök nem tudták megoldani, hogy mindannyian megjelenjenek a közgyűlésen, ezért az elismeréseket a szabadidejüket is figyelembe véve Budaörs polgármester nevében dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át. Szeptember 16-án a tizenegyből öt tudott megjelenni, a többiek ezután fogják azt átvenni.

 

Budaörs önkormányzata ezzel a díszoklevéllel és jutalommal szeretné megköszönni a polgárőröknek, hogy a pandémia időszaka alatt segítették a rászorulóknak az ételkihordást, az élelmiszer illetve gyógyszerbeszerzést – mondja dr. Bilisics Péter. – A polgárőreink lelkiismeretesen dolgoztak a több mint száznapos időszak alatt. Az ételkihordást jellemzően délelőtt 11 és délután 2 óra között hajtották végre, három autóval, átlag napi nyolcvan kilométeres futásteljesítménnyel. Emellett segítették a gyógyszerbeszerzéseket, illetve házhoz vitték a boltokból az oda előre leadott rendeléseket. Mindezt naponta kétszer. Szívmelengető volt, hogy a lakosság kitörő örömmel fogadta önzetlen felajánlásainkat.

A megyei elnök elmondta még azt is, hogy már készülnek az újabb vírusidőszakra. – Most sokkal nehezebb lesz, mint tavasszal volt, hisz most az iskolák, munkahelyek működnek, elfogytak a szabadságok, így a polgárőrök nem tudnak olyan mobilak lenni, mint az előző időszakban voltak. De mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lakosságot átsegítsük a nehéz időszakon.

Budaörs város elismerését Varga HelgaVarga KatalinGere AttilaZwierczyk GáborKozák RóbertSzemán JánosKun LászlóPisztovics Antal DezsőVajda GáborGajer Tamás és dr. Bilisics Péter érdemelte ki.

lozo-3211
Budaörs Önkormányzatának Képviselőtestülete által jutalmazott polgárőrök egy csoportja (Fotó: Lőwinger)