Motoros polgárőr lett az első

Érdekes és felemelő élményben lett része a motoros polgárőrnek Tinnyén.

Tinnyén nagyon jó az ottlakók közössége, sokat tesznek egymásért, a szűkebb hazájukért is. Történt nemrégiben, hogy az egyik utcában lakók kitalálták, egy hidat kellene építeniük annak érdekében, hogy ne kelljen nagyot kerülniük. Az elhatározást tett követte, megtervezték, beszerezték az alapanyagokat, a különböző engedélyeket és a lakótelepen élők rövid idő alatt felhúztak egy fahidat az utca melletti vízelvezető árok fölé. Az elkészült műtárgyat – ahogy az illik – ünnepélyes keretek között adták át. A település polgármestere hordót gurított végig a kész gyaloghídon és még röpke utcabált is szerveztek.
A Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egységében szolgálatot ellátó motoros polgárőr éppen arra felé végezte járőrszolgálatát, amikor ő a csődületre lett figyelmes. A rendőr kollégával arra vették az irányt megnézni mi történik, amikor éppen a híd avatására értek oda. Az összegyűltek annyira megörültek a polgárőrnek, hogy megkérték, legyen ő az első, aki átmegy a hídon.
A polgárőr elfogadta a megtisztelő felkérést és jelezve, hogy a híd kibírja a terhelést, motorral együtt ment át a másik oldalra. A lakók tapssal jutalmazták a polgárőrt, majd vendégül látták az utcabálon.