Pilisszentlászlói felmérés

Látogatottsági felmérésben vettek részt a pilisszentlászlói polgárőrök

A Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága, a Pilisi Parkerdő Zrt., valamint a Debreceni Egyetem közösen látogatottsági felmérést szerveztek a Visegrádi-hegység több pontjára október 17-én és 18-án, amihez a polgárőrök segítségét kérték. A Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai készséggel segítettek a feladat megoldásában.
– Polgárőrségünk számára természetes volt, hogy részt veszünk e feladat végzésében, hisz az egyesületünk célkitűzése között fontos helyen szerepel a természet védelme is – mondja Mihics József, a Pilisszentlászlói Polgárőr- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a felmérés eredményét fel tudjuk majd használni a szolgálati feladatok tervezéséhez. Pilisszentlászló területén három felmérő pontot terveztek a szakemberek. Az egyik helyen az arra elhaladó turistákat szólították meg a polgárőrök, s a felmérés kapcsán egy-két mondatot is váltottak velük. Polgárőrségünk többi tagja is segített a számlálás előkészítésben, az önkéntes számlálók helyszínre szállításában. Polgárőrségünk egyúttal visszatérően ellenőrizte, segítette a pontokon (terepen) lévőket.
Dr. Schweickhardt Gotthilf polgárőr nagyon épületesnek minősítette a kezdeményezést, a turisták, természetjárók sok hasznos dolgot, javaslatot fogalmaztak meg az erdővel és a községgel kapcsolatban. Ez a számlálás abban tért el a korábbiaktól, hogy az időjárás a felmérés két napján esős volt, ezért a turisták száma nemigen tükrözte a szokásos helyzetet, ám az egész napos esőben állás mellett öröm volt a polgárőröknek, hogy volt olyan turista, aki megköszönte a munkájukat.

pilisfelmér1 pilisfelmér2