Polgárőrök a pálya mellett

Október 27-én a Puskás Arénában rendezte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Országos Polgárőr Szövetség a II. Foci-Fórum 2020. című szakmai konferenciáját, ahol kiemelten foglalkoztak a Pest Megyei Polgárőr Szövetség és a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség kiváló szakmai kapcsolatával.
Ahogy azt Benkő Tamás az MLSZ Pest megyei igazgatója elmondta: 131 településen 179 labdarúgóklub működik közel 39 ezer sportolóval. A labdarúgó-mérkőzések száma évente több mint hétezer, ebből felnőtt mérkőzés több mint kétezer (!). Ez azt jelenti, hogy az év 365 napjából 240-250 napon rendeznek legalább 1 labdarúgó-mérkőzést a megyében.
A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága (MLSZ PMI) és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség (PMPSZ) 2014 óta dolgozik együtt, ami azt jelenti, hogy a megye polgárőrei ez idő óta segítik hivatalosan a sportrendezvényeket.
A polgárőrök szakmai munkájának minőségét mi sem mutatja jobban, mint hogy dr. Bilisics Pétert a PMPSZ elnökét beválasztották az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségébe.
„Az MLSZ PMI és PMPSZ folyamatosan közös formális és informális erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az aktív települési polgárőr egyesületek működjenek együtt az adott labdarúgóklub mérkőzéseinek biztosításában. Mert eddig bárhol is volt szükség a polgárőr jelenlétre, ott az megvolt” mondta Benkő Tamás.
„Polgárőreink lelkiismeretesen végzik a rájuk bízott munkát – mondta dr. Bilisics Péter. – A sportrendezvényeken nem csak a pálya mellett állnak, de segítik a parkoltatást, a beléptetést, a büféknél a rendet, ügyelnek a szurkolókra, a szurkolás sportszerűségére. Örömünkre szolgál, hogy a PMPSZ javaslatára az MLSZ PMI ez idáig 18 megyei polgárőr egyesületet összesen 1.840.000 Ft összegű támogatással segítette.”
A közeljövő tervei közt Benkő Tamás kiemelte: szeretnék növelni azon települési polgárőr egyesületek számát, melyek részt vesznek a megyei labdarúgó-mérkőzések biztonságos megrendezésében, illetve képzésekkel szeretnék majd segíteni a polgárőrök munkáját.

P0362400p