Sikeres elfogás és visszatartás két egymást követő napon Pest megyében

Október 10-én rendőrrel közös szolgálatot látott el a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egységének motoros tagja, amikor felkérést kaptak, hogy egy hatósági ellenőrzés alól magát kivonni akaró személy visszatartásában illetve elfogásában a rendőrrel együtt legyenek segítségre.

Mint megtudtuk, a Tevékenységi Irányítási Központból (TIK) érkezett a felkérés, hogy egy gépjármű ellenőrzés alól magát kivonó akaró személy elfogásában, illetve visszatartásában segítsenek, ami természetesen eredményesen zárult. Az engedély nélkül gépjárművet vezető személlyel szemben a hatóság az eljárást elindította.

Másnap sem tétlenkedtek a polgárőrök, október 11-én pedig Turán segítették a rendőrök munkáját. 16 órakor a helyi körzeti megbízott kért azonnali segítséget, ugyanis az egyik helyi üzletben több személyt lopáson kapott a biztonsági őr. Az odaérkező rendőr feltartóztatta őket, ám úgy tartotta jónak, ha azonnali erősítést kap. Az értesítéstől számított 10 percen belül öt polgárőr érkezett a megadott helyszínre.
A rendőri intézkedés részeként a lopással gyanúsítható személyeket kihallgatás végett a Rendőrség épületébe kellett elszállítani, amiben természetesen rendőri kisérettel a polgárőrök segítettek. Mint kiderült, az öt elkövető személy (három nő és két férfi) már harmadik alkalommal próbált meg lopni. Előző két alkalommal sikerrel jártak, ám most az ellenőrzés során fennakadtak a rostán. Az ellopott műszaki cikkek értéke közel 200 ezer forintra tehető.

P0362400_3