Szemétszedés

Nagyszabású szemétgyűjtési akciót szerveztek október 10-én Csepel-szigeten, melyen számos polgárőr vett részt.

Már évek óta hagyomány, hogy tavasszal a Csepel-sziget déli részén nagyszabású hulladékszedési akciót szerveznek, amin a lakosság apraja-nagyja mellett kiveszik részüket a különböző civilszervezetek, így a Polgárőrség is. Akkor a vírushelyzet miatt a hulladékgyűjtési akció elmaradt, amit helyette most, október 10-én bonyolítottak le.
Ernst Károly, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség környezetvédelmi koordinátora elmondta, hogy a hulladékgyűjtési akció a Polgárőrség szervezésében Csepel-sziget több települését is érintette, amin több száz fő vett részt. Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetcsép, Ráckeve és Szigetbecse külterületein az önkéntesek végig járták a Duna-partot, az erdőket, a közutakat, és több ezer zsák szemetet szedtek össze. Szigetcsépen például több mint százan voltak, ami a jó szervezés mellett talán a jóidőnek és a jó hangulatnak is köszönhető volt.
Összességében közel 40 köbméter szeméttől sikerült megtisztítani a környezetet. A 10 konténernyi hulladék elszállításáról a Pilisi Parkerdő Zrt. gondoskodott, amiben rengeteg gumiabroncs, autóalkatrész, építési- és kommunális hulladék, PET palack, olaj, vegyszer, sörös és energiaitalos aludoboz volt.
– Öröm volt látni, hogy a szemétszedésben tényleg sokan vettek részt – mondja Ernst Károly. – A helyi lakósok mellett horgászok is gyűjtötték a Dunaparton a hulladékot, kint voltak a Vízmű emberei, és külön öröm, hogy sok gyerek is eljött, hisz ez fontos a neveltetésük szempontjából. A hangulat mindenhol jó volt, Szigetcsépen az önkormányzat még zsíroskenyér-partyt is rendezett.
Ernst Károly végezetül még hozzátette: Folytatás jövő tavasszal.

szemetszedés1

zsiroskenyérparty